Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, omlósan finom aprósütemény, az áfonya friss csábításával
Elkészítési idő: 5 perc / Tálalási idő: 15 perc
Hozzávalók: • 100g sótlan vaj • 75g porcukor • 75g nádcukor • 1 tojás • 175g finomliszt • ½ teáskanál sütőpor • ¼ teáskanál só • 100g apróra vágott fehér csokoládé •75-100g szárított áfonya |
Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőlapot 180°-ra. 2. A vajat, cukrot és tojást keverjük össze kézzel vagy a robotgéppel. 3. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és sót, majd keverjük el. 4. A fehércsokoládét és áfonyát egy kanállal keverjük össze. 5. A keveréket formáljuk ízlés szerint, korong vagy egyéb süti alakokra. 6. Helyezzük a megformált sütiket a sütőlapra. Állítsuk a felső sütőlapot olyan pozícióba, hogy a sütik fölött legyen közvetlenül, de ne érintkezzen velük. Süssük 5 percig. 7. Ha elkészült, melegen tálaljuk, vagy hagyhatjuk kihűlni a sütit. Mindkét formában finom lesz! |
Mit használjak hozzá?
Kontakt Inox grillsütő | Multifunkciós robotgép |