A világ legrangosabb séf versenyét 1987 óta rendezik meg Franciaországban. A Cuisinart híres nagykövetéről Paul Bocuse-ról elnevezett szakácsversenynek idén is Lyon adott otthont.
A kétnapos versenyen Pohner Ádám és csapata képviselhette hazánkat, akik nagyszerű tálaikkal kápráztatták el a zsűrit. A hústéma főszereplője a Carré de Veau „Balaton” fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és retek „gombóc”, mustáros zöldborsó, hagyma tart, és egy rendkívül különleges „derelye”.
A tányértéma a Chartreuse "Hommage Robouchon" nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tormás almasaláta uborkával, zöldspárga, valamint pastis mártás.
2017-ben Széll Tamás negyedik helyezést ért el a nemzetközi döntőben, reméljük idén is sikerekkel tér majd haza a magyar csapat. Innen is szurkolunk nekik!