×

Narancsos lazac saláta

Izgalmas, könnyű és egészséges vacsora, a narancs és lazac varázslatos párosából

Hozzávalók:

• 2 lazac filé

• só és bors 

• 1 evőkanál oliva olaj

• 8 kis méretű előfőzött burgonya

Dressinghez:

• 2 evőkanál extra szűz oliva olaj

• 1 narancs leve

• ½ lime leve

• 1 teáskanál Dijoni mustár

• 2 teáskanál méz

• 1 evőkanál friss bazsalikom

 Salátához:

• ½ vöröshagyma, apróra vágva

• madársaláta

• jégsaláta

• friss petrezselyem

• 8 db. koktélparadicsom

• 1 narancs

• 10 fekete olivabogyó

 

Elkészítés: 

1. Készítsük elő a grillsütőt a lapos sütőlappal, és melegítsük elő 220 ºC-ra.

2. Egy tálban keverjük össze az előfőzött burgonyákat az oliva olajjal és szórjuk meg egy kis sóval és borssal. Helyezzük ezután a sütőre és néha megforgatva pirítsuk aranybarnára.

3. Helyezzük a lazacot a tálba, a maradék oliva olajba és forgassuk bele alaposan. A másik sütőlapra helyezve, 5-7 percig süssük meg a lazacot.

4. Ameddig a burgonya és lazac sül, készítsük el a dressing-et. A hozzávalókat helyezzük egy konyharobotba és mixeljük össze őket.

5. Keverjük össze a salátát a grillezett burgonyával, és helyeztük két tányérra. Végül helyezzük a salátára a lazacot és öntsünk rá a dressing-ből.

Mit használjak hozzá?

Kontakt grillsütő

 

X

Iratkozz fel az exkluzív ajánlatokra!

Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.
© 2024 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK