Izgalmas, könnyű és egészséges vacsora, a narancs és lazac varázslatos párosából
Hozzávalók: • 2 lazac filé • só és bors • 1 evőkanál oliva olaj • 8 kis méretű előfőzött burgonya • 2 evőkanál extra szűz oliva olaj • 1 narancs leve • ½ lime leve • 1 teáskanál Dijoni mustár • 2 teáskanál méz • 1 evőkanál friss bazsalikom |
Salátához: • ½ vöröshagyma, apróra vágva • madársaláta • jégsaláta • friss petrezselyem • 8 db. koktélparadicsom • 1 narancs • 10 fekete olivabogyó |
Elkészítés:
1. Készítsük elő a grillsütőt a lapos sütőlappal, és melegítsük elő 220 ºC-ra.
2. Egy tálban keverjük össze az előfőzött burgonyákat az oliva olajjal és szórjuk meg egy kis sóval és borssal. Helyezzük ezután a sütőre és néha megforgatva pirítsuk aranybarnára.
3. Helyezzük a lazacot a tálba, a maradék oliva olajba és forgassuk bele alaposan. A másik sütőlapra helyezve, 5-7 percig süssük meg a lazacot.
4. Ameddig a burgonya és lazac sül, készítsük el a dressing-et. A hozzávalókat helyezzük egy konyharobotba és mixeljük össze őket.
5. Keverjük össze a salátát a grillezett burgonyával, és helyeztük két tányérra. Végül helyezzük a salátára a lazacot és öntsünk rá a dressing-ből.
Mit használjak hozzá?
Kontakt grillsütő