×

Ratatouilles lasagne egyenesen Franciaországból

A Ratatouilles lasagne egy igazi klasszikus francia étel, a hagyományos lasagne elegáns és ízletes, vegetáriánus formája.

Paul Bocuse és a francia konyha

Paul Bocuse, aki a Cuisinart márka nagykövete, mára a világ egyik leghíresebb séfje. A francia konyha mindig is közel állt a híres séf szívéhez, amely nem csak származásának köszönhető, hanem egész életét átívelő tapasztalatainak és sikereinek is, melyek hatással voltak karrierjére. Ennek tiszteletére most a francia konyha világába kalauzoljuk olvasóinkat.

Ratatouilles lasagne egyenesen Franciaországból

A Ratatouilles lasagne egy igazi klasszikus francia étel, a hagyományos lasagne elegáns és ízletes, vegetáriánus formája.

ELKÉSZÍTÉS:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Az olaj felét serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánt, megpirítjuk, majd kiszedjük. A serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat, amikor forró, rátesszük a hagymát. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat, a cukkinit, és 3-4 perc alatt összepirítjuk. Rátesszük a fokhagymát, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a sült padlizsánt, a paradicsompürét, és letakarva 10 percig pároljuk. A paradicsomot is rászórjuk, 2-3 percig összeforraljuk, ha kell, ízesítjük még, és tálaljuk. A zöldségeknek nem kell teljesen puhának lenniük, maradjon tartásuk, jól haraphatóak legyenek.

A vajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztet és kevergetve 1-2 percig főzzük, amíg a keverék buborékolni nem kezd. Ekkor a tűzről lehúzzuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és habverővel simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és nagy lángon, folyamatos keverés mellett öt perc alatt besűrítjük. Ismét levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a reszelt parmezánt, sózzuk, szerecsendióval és cayenne borssal ízesítjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A szós egyharmadát egy 3 literes serpenyő vagy jénai alján egyenletesen elosztjuk. Befedjük lasagne lapokkal, majd erre jön a lecsó fele. Újabb réteg mártás, lasagne lap és lecsó következik, a tetejére a felszeletelt mozzarella kerül.

Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, vagy amíg aranysárga nem lesz. A sütőből kivéve 10 percre állni hagyjuk, majd adagokra vágva tálaljuk.

 

Hozzávalók:

60 g vaj

50 g sima liszt

1 liter tej

70 g parmezán, finomra reszelve

csipetnyi őrölt szerecsendió

csipetnyi cayenne bors

250 g lasagne lap

250 g mozzarella, felszeletelve

 

A ratatouillehoz:

1 db padlizsán

1 db cukkini

1 db TV paprika

2 fej vöröshagyma

1 db kaliforniai paprika

6 db paradicsom (nagyobb)

1 kis konzerv sűrített paradicsom

néhány bazsalikomlevél, finomra vágva

bors

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

 

Az elkészítéshez szükséged lesz:

Cuisinart Hámozókés CUCTG-07-S3PE

Cuisinart Fokhagymanyomó CUCTG-07-GPME

Cuisinart Habverő CUCTG-07-W2E

 

 

 


X

Iratkozz fel az exkluzív ajánlatokra!

Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.
© 2024 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK