×

Cuisinart története

Mérföldkövek a Cuisinart történetében

1971
Carl Sontheimer amerikai feltaláló, mérnök és hobbiszakács feleségével együtt Franciaországban járnak, ahol teljes mértékben lenyűgözi őket egy éttermi robotgép bemutatója. Biztosak abban, hogy ez az új technológia hatalmas segítséget nyújthat a mindennapi háztartások számára is, így Amerikába visszatérve elhatározzák, hogy meghódítják a konyhai kisgépek világát, és létrehozzák saját cégüket és a Cuisinart márkanevet.

1972
Sontheimer megkezdi az első prototípusok tervezését, gyártását, figyelembe véve a szigorú amerikai biztonsági előírásokat. Az így létrehozott eszközök praktikussá és kivételesen magas minőségűvé váltak.

1973
A amerikai Nemzeti Háztartási Kiállításon leleplezi az első konyhai robotgépet Chicago-ban.

1974
Eltökélt szándéka, hogy folyamatosan továbbfejlessze találmányát, a pengéket és tárcsákat még hatékonyabbá tegye.

1975
Sontheimer új készülékét gyorsan felkapja a sajtó, besöpör minden elismerést, még olyan nívós lapok is az egekbe magasztalják, mint a Gourmet vagy a The New York Times. Mindezek megerősítették a hitet a háziasszonyokban, hogy a Cuisinart márkába érdemes bizalmat fektetni.

1977
A Cuisinart konyhai kisgépek iránt óriásira növekszik az érdeklődés. Ugyanezzel párhuzamosan hatalmas fejlődésnek indul az otthoni robotgépek piaca is, több, mint 12 márka közel 40 féle modellel rukkol elő.

1984
A készülékek technológiai fejlesztése folyamatos, évről évre jobb motorral látják el őket, egyre inkább a háziasszonyok igényire szabják az eszközök kialakítását is. A technológia mellett ugyanakkor nagy gondot fordítanak a felhasználók ismereteinek bővítésére is, számos nagysikerű szakácskönyv, oktató videó jelenik meg a Cuisinart égisze alatt.

1985
Megjelenik a Mini Robotgép, vele együtt a szabadalmaztatott, két irányba forgó penge, mely új felhasználási lehetőségek sorát hozza el.

1989
A Sontheimer család úgy dönt, értékesíti az általuk létrehozott márkát, így a Cuisinart a Conair vállalatcsoport tulajdonába kerül.

1990
Az új tulajdonosok is elkötelezettek amellett, hogy megtartsák a Cuisinart vezető szerepét a konyhai kisgépek között, ezért számos innovatív megoldással gazdagítják a márka technológiai repertoárját.

1995
Az elkövetkezendő években a Cuisinart már nem csupán robotgépeket gyárt, de turmixokkal, kézi mixerekkel, kenyérpirítókkal és kávéfőzőkkel is színesíti palettáját.

2000
A 2000-es években tovább bővül a választék olyan alapvető konyhai gépekkel, mint a citrusprés, vízforraló, rizsfőző és kontakt grill.

2003
Európában a francia Paul Bocuse lett a márka nagykövete, aki a XX század egyik legnagyobb szakács ikonja, 3 Michelin csillaggal büszkélkedhet és 1989-ben az évszázad szakácsának választották.

2004
A Cuisinart legnépszerűbb konyhai kisgépei megjelennek Magyarországon is.

2005
A Cuisinart a elnyeri a Communication Awards legmagasabb elismerését „Egyszerű & Csábító Receptek (Simply & Enticing Recepies) című szakácskönyvével, melyet a márka kiemelt szakácsával, Fabrizio Bottero séffel állítottak össze.

2007
A Cuisinart család folyamatosan bővül, újabb és újabb gépek látnak napvilágot így kerül piacra a borhűtő, pop-corn készítő, kenyérsütő, pizza sütő.

2011
A Cuisinart megalkotja legújabb, forradalmi készülékét, mely turmix és levesfőző egyben. Ezzel egy időben debütál a mobilalkalmazás (Cuisinart KitchenSync), mely receptek százait biztosítja a felhasználóknak, oktató videókat tartalmaz, lehetőséget nyújt bevásárló lista tárolásához, hozzávalók szerint receptajánlókat biztosít.

 

X

Iratkozz fel az exkluzív ajánlatokra!

Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.
© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK